Geef vorst geen kans - bescherm uw bomen en planten in de winter. Zo komen uw planten goed de winter door.

Hoewel het aanbod aan winterharde planten elk jaar toeneemt, hangt de vraag hoeveel vorst uw planten kunnen verdragen van veel factoren af:

  • In welke mate beschermt de standplaats tegen vorst, sneeuw en uitdrogende wind?
  • In hoeverre kunnen mediterrane planten zich aanpassen aan ons klimaat?
  • Heeft de plant al een sterk wortelgestel kunnen opbouwen?
  • Hoe lang is de plant bestand tegen zonnige dagen met vorst, zonder dat deze schade ondervindt van droogtestress door extra verdamping vanuit de bladeren als reactie op een bevroren bodem?
  • In het geval van planten en bomen in pot; is deze groot genoeg zodat deze tijdens vorstperioden niet de gehele wortelkluit bevriest?

       

                                                                                            De ongunstige omstandigheden in de winter maken het moeilijk om vorstbestendige potplanten te creeren. De achtbaan van temperaturen in de late herfst en winter vereist een beschermende jas voor wortels en kruin. Vorst, sneeuw en winterwind maken bij ons geen kans. Bescherm wortels en kruinen met het winterbescherm aanbod van www.winterbescherming.com en maak zo uw planten klaar voor de winter! 

Rozen en kruiden waaronder lavendel sieren de tuinen van veel huiseigenaren. Deze dienen, net als pas aangeplant perkgoed en pot- en kuipplanten tijdens de winter goed beschermt te worden tegen vorst, sneeuw, wind en uitdrogende winterzon. 

De trend in de richting van mediterrane planten neemt de laatste jaren meer en meer de overhand. Olijfbomen, palmbomen, cipressen en zelfs citrusbomen zijn al lang geen zeldzaamheid meer. De ervaring leert echter dat ook veel van deze bomen in de wintermaanden niet kunnen overleven zonder externe bescherming. Let erop dat de kruinen van bomen en struiken die wintergroen zijn altijd veel licht moeten krijgen. Bescherm deze met goed lichtdoorlatende winterbeschermhoezen van vliesdoek. 

                                                                                     

Bescherming van scheuten en kruinen

Plotselinge weersomslag in de late herfst en winter maken het noodzakelijk om kroon en wortels te beschermen. Onlangs aangeplante bomen, struiken en perkgoed en mediterrane planten moeten de dag voor de weersomslag worden beschermd tegen extreme temperatuurschommelingen in de nacht en de zon overdag. [meer...]

                                                                                         

                                                                                       

                                                                          

Winterbescherming voor kuip- en potplanten

 Winterbescherming voor kuipplanten en containers kan zeer decoratief zijn, bijvoorbeeld naast de deur, op het terras of op het  balkon. Er zijn verschillende manieren om  potplanten decoratief te transformeren en hen gelijktijdig te  beschermen tegen vorst  en wind. [Meer ...]

                                                                                       

Bescherming van wortels van jonge aanplant

Jonge bomen en struiken moeten in de winter een goede bescherming van de wortels hebben. De nog onderontwikkelde wortels zijn nog niet voldoende aangepast aan hun omgeving, zodat de vorst eenvoudig schade kan aanrichten. [Meer ...]

                                                                                         

Stambescherming van jonge bomen tegen vorst

Bescherm de stammen van fruitbomen en rozenstruiken vóór belasting en voorkom scheuren als gevolg van temperatuurschommelingen, wind en winterzon. Gebruik hiervoorals isolatie de kokos of stromatten, eventueel in combinatie met onze vlies of juteprodukten [Meer ...]

© 2013 - 2024 winterbescherming | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel