Bescherming van de scheuten en kronen

Tip 1. Snoeien in voorjaar

In het algemeen kunnen aanpassingen aan de kronen het beste in het voorjaar plaatsvinden en bij voorkeur niet in de herfst. Als plant of boom tijdig wordt gesnoeid, het liefst net voordat de sapstroom weer op gang komt, zullen snoeiwonden sneller genezen en wordt de boom bovendien gestimuleerd om taltijke nieuwe scheuten en vertakkingen aan te maken. Meer tips...

  Hoe bescherm ik scheuten en kronen van bomen en planten tegen koude wind en uitdrogende winterzon:

  1. Bind zorgvuldig eventuele jonge scheuten van de plant samen.
  2. Nu kunt u de winterbeschermhoes over de kroon trekken en eenvoudig dichtritsen. De onderkant trekt u met het rijgkoord stevig dicht. www.winterbescherming.com heeft voor alle planten (van rozen tot oude olijfbomen) de juiste maat vlieshoes. 
  3. Als zelfs onze grootste winterbeschermhoezen niet groot genoeg zijn, kunt u de kroon van de plant omwikkelen met de winter vliezen of jute . Zet deze veilig vast met jutebanden of snoeren.
  4. Als u de kronen bij grotere planten extra wilt zekeren, hod er dan rekening mee dat de banden of rijgkoorden niet te strak worden getrokken .

  5. U creert  een decoratieve kroonbescherming als u kiest voor gekleurde of bedrukte winterbeschermhoezen of jutezakken. U geniet dan ook in de winter van uw planten.
  6. Gebruik bij bladhoudende planten/bomen altijd winterbeschermhoezen en nooit jute zakken. Deze nemen teveel daglicht weg en de boom zal (ten dele) haar blad verliezen.

  Tip 2. Bladhoudende planten zoals olijfbomen, oleander, photeinia en laurier vragen tijdens de winter veel licht.

  Bladverliezende planten (bijv. engeltrompetten, rozen, wijnranken) hebben behoefte aan een winterverblijf in het halfduister. Totale duisternis moet worden vermeden omdat uw planten anders meer tijd nodig hebben om in het voorjaar in bloei te kunnen komen. Meer tips...

   Kroon bescherming - helpt planten & bomen de winter door.

   Ijzige winter wind en sterke winterzon in bevroren grond leiden tot het uitdrogen van de planten . Zonnestraling op de bladeren zorgt voor dooi waardoor er voortdurend veel water water verdampt. Doordat de bodem bevroren is, kan de plant echter geen water opnemen en droogt in korte tijd uit . In bladloze takken kunnen korte maar sterke temperatuurschommelingen leiden tot spanningsstress. Dit kan vervolgens scheuren in de bast tot gevolg hebben.

   Jute stoffen zijn zeer geschikt om de kronen van uw bladverliezende planten en bomen te beschermen in de winter . Omhul de kroon met een vlieshoes of een jutezak in de juiste afmetingen. Uitzondrlijk grote bomen kunt u omwikkelen met vliesdoek. Gebruik kokosmatten, vliesdoek of jute voor de stammen. Bedek de kronen van uw planten in de winter en bescherm ze op deze manier tegen de inwerking van vorst, ijzige wind, sneeuw en uitdrogende zon!

   Kroon bescherming - effectief en decoratief.

   Kroonbescherming kan meer dan alleen functioneel zijn. Planten en bomen voorzien van winterbeschermhoezen met decoratieve prints of omwikkeld met jutestof in een fris ontwerp (eventueel in combinatie met een warmtelint) geven uw planten in de winter een nieuw gezicht. Bedrukt met tijdloze, of kleurige motieven hebben beschermde kronen van planten en bomen in de tuin of op het terras ook in de winter een decoratieve uitstraling.

   Fleecehoezen bedrukt met aantrekkelijke prints en slogans zijn een bijzondere blikvanger bij de deur of op het terras. Voor zeer grote kronen hebben we MEGA vlieshoezen, die worden gedrukt met diverse aantrekkelijke designs.

   Bescherm uw bomen, struiken en planten en creeer tegelijkertijd een aantrekkelijke outdoor winterdecoratie . In onze winter is       bescherming ook decoratie!

   Tip 3.  Gebruik nooit folie voor bescherming van kronen

   Folieen zoals noppenfolie zijn niet luchtdoorlatend en kunnen planten beschadigen. Ook zorgt het voor condensvorming bij zonnig winterweer. Dit bevriest vervolgens weer in de nacht met als gevolg ijsvorming direct op de planten. Gebruik voor de kroon en stam daarom alleen winterbeschermhoezen, jute of vliesstof. Zorg ervoor dat wanneer u kiest voor vliesdoek i.p,v. een winterhoes het vlies zorgvuldig is aangebracht zodat niet wegwaait bij de eerste windvlaag. Meer tips...


    MEGA winterbeschermhoes en warmtelinten voor exoten

    winterhoes winterbeschermhoes mega XXXL vliesdoekMediterrane planten worden steeds populairder en vinden hun weg in onze tuinen. Hoewel deze planten vaak worden aangeboden als winterhard of goed vorstbestendig, valt een goede bescherming tegen sneeuw en kou aan te bevelen. Vorst in combinatie met sneeuw kan palmbomen, vijgenbomen, olijfbomen en andere mediterrane bomen bij enkele dagen aanhoudende matige vorst (-5 tot -10 C) al licht beschadigen. Wanneer palm-en olijfbomen gedurende meerdere dagen met hun wortels in bevroren grond staan , kunnen ze hier zelfs permanente beschadigingen overhouden. Onze grotere winterbeschermhoezen bieden voldoende bescherming tegen vorst en sneeuw voor deze grote en bovengemiddeld gevoelige gewassen. De MEGA vlieshoezen zijn verkrijgbaar in diverse maten, evenals de uiterst effectieve warmtesnoeren. Geïntegreerde ritsen zorgen voor een eenvoudig gebruik, zodat plant of boom niet beschadigd.

    De MEGA vlieshoezen brengen uw palmen en olijfbomen veilig de winter door en zorgen ervoor dat u ook volgend voorjaar kunt genieten van een mediterrane flair in uw tuin.

    © 2013 - 2024 winterbescherming | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel