De isolatiedisc bestaat uit een dikke laag (0,6-0,8 cm) fijngeperste cocosvezels. Dit geeft de disc een goede warmte-isolerende functie. De cocosvezels zijn aan elkaar verlijmt met natuurlijke latex, waardoor de complete disc volledig biologisch afbreekbaar is.

De isolatie disc is een ideale manier om kuipplanten, potplanten en sierpotten (terracotta, clayfibre, aardewerk) niet te laten aanvriezen op een bevroren terras. Ook biedt de cocosdisc bescherming tegen het bevriezen van de wortelkluit door zowel een disc onder de pot als rondom de struik/stam aan te brengen. Dit laatste is eenvoudig uit te voeren doordat er een niet zichtbare uitsnijding in de cocosdisc zit, waardoor deze eenvoudig rondom de stam geschoven kan worden (zie afbeeldingen). 

De kokosmatten zijn een effectieve manier om zowel sierpotten als de wortelkluit van planten te helpen beschermen tegen bevriezing in de winter. De nadelige gevolgen voor planten van plotselinge temperatuurschommelingen worden met behulp van de kokosmat opgevangen. De kokosmatten zorgen bovendien voor een mooi decoratief effect. Breng meerdere lagen strak over elkaar aan voor een maximaal en bijzonder effect. 

Naast het omwikkelen van pot-en kuipplanten zijn de matten uitermate geschikt om over jonge plantjes in zaaibedden te leggen. U kunt eenvoudig kleine snedes maken op de plaatsen waar de plantjes doorheen moeten komen.

© 2013 - 2024 winterbescherming | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel